Day: July 5, 2019

Posted on

„Промовирање на здрав начин на живот“

„Промовирање на здрав начин на живот“ е проект кој беше заедничка идеја на волонтерот од Мировен корпус, Мајкл Родрик и наставничката по англиски јазик, Кристина Цонкинска. Самата идеја произлезе од недоволната информираност на учениците за здрави навики и здрав начин на живот, како и немањето доволно услови за физичка активност после часовите. Проектот започна во […]

Posted on

Реализиран кампот „Околу светот“, Кратово, 2019

Во периодот од 24 до 28 јуни, 2019 година, во просториите на ООУ„Кочо Рацин“, Кратово, се оддржа по трети пат камп „Околу светот“, Кратово, организиран од страна на волонтерот на Мировен корпус, Мајкл Родрик а финансиран преку програмата за мали грантови на Мировен корпус. Секој ден учениците учеа за различни држави од светот преку интересни […]