Одбележување на светскиот ден на здравјето (7 април) eTwinning -World Health Day

Како дел од еТвининг проектот „Иднината е сега“, ученици од шесто одделение од нашето училиште, под менторство на наставничката Кристина Цонкинска, учествуваа во заедничката активност […]

МОН: Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2021/2022 година во Република Северна Македонија

МОН: Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2021/2022 година во Република Северна Македонија   Линк: Конкурс за запишување ученици во јавните […]

ЕДУИНО: Добри практики и совети за интернет безбедност

ЕДУИНО: Добри практики и совети за интернет безбедност Линк до Едуино http://www.eduino.gov.mk Едуино на Facebook https://www.facebook.com/eduinoportal Со појава на КОВИД-19, учењето на далечина стана норма, […]

Едуино слави една година: “Една година заедно, една година ЕДУИНО!”

Колективниот портал за дигитални образовни содржини, кој служи за соработка и професионален развој на едукатори – ЕДУИНО, ве поканува да бидетете дел од онлајн настан […]

МОН: Конкурс за ученици од основното образование инспирирани од делата на Блаже Конески

Почитувани, МОН објави Конкурс за ученици од основното образование инспирирани од делата на Блаже Конески, контактираајте го Вашиот наставник/ментор за повеќе информации и помош. Во […]

Прво место за ученикот  Бојан Маневски – 17-от републички литературен детски фестивал „Ракатки – 2021“

Прво место за ученикот  Бојан Маневски – осмо одд. ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово, со ментор: наставник Сашко Јакимовски,  кој што учесвуваше на 17-от републички […]

Поделени таблетите кои што беа донација од „МАКПЕТРОЛ“ АД Скопје

ООУ “Кочо Рацин” – Кратово ги подели таблетите кои што беа донација од „МАКПЕТРОЛ“ АД Скопје за учениците кои доаѓаат од семејства со помали примања […]

Класните раководители ги врачија наградите и дипломите за наградените ученици од ликовната и литературната секција

Класните раководители ги врачија наградите и дипломите за наградените ученици од ликовната и литературната секција по повод патрониот празник на училиштето. Честитки.