Денес во посета на ООУ “Кочо Рацин” Кратово е м-р Анета Трпевска – Државен Секретар на Министерството за образование и наука

Денес во посета на ООУ “Кочо Рацин” Кратово е м-р Анета Трпевска – Државен Секретар на Министерството за образование и наука. Во рамките на посетата […]

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА 2022-2023

Започна новата учебна година за сите ученици од основните и средните училишта. Традиционално првиот училишен ден започна во празнична атмосфера и со пригодна свеченост подготвена […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Приемот на првачињата ќе се изврши на 01.09.2022 година во 12:45 часот

ИЗВЕСТУВАЊЕ Приемот на првачињата ќе се изврши на 01.09.2022 година во 12:45 часот во просториите на ООУ,,Кочо Рацин “Кратово. Драги ученици ! 1 септември е […]

Нашето училиште доби 5 примерока од книгата за деца ,,Големата загадочна авантура на Марта”

Во рамките на преведувачкиот проект “Книгата со нас” имплементиран од страна на Асоцијацијата Сциенциа Нова од Кавадарци, а поддржан од програмата РЕАД (регионална мрежа за […]

Конкурс по повод 150 години од раѓањето на Гоце Делчев

Почитувани, Во прилог на Ваше запознавање Ви доставуваме Ликовен и литературен Конкурс по повод 150 години од  раѓањето на Гоце Делчев. Рокот за испраќање на […]

ЕРАЗМУС ДЕНОВИ ВО ООУ „КОЧО РАЦИН“- КРАТОВО

Денес, 15 октомври, во нашето училиште се одбележаа Еразмус деновите. На настанот беа присутни учениците од нашето училиште кои учествуваат во Еразмус и еТвининг проекти, […]

Освоено прво место од стручното жири за ученичката Андреа Николова од VIа одд.

На детскиот фестивал ,, Распеани срца,, кој се одржа во Саботата 18.9.2021 во домот на културата Ацо Шопов во Штип, ученичката Андреа Николова од VIа […]

Набавени се 20 нови таблети за учениците од четврто одделение

Набавени се 20 нови таблети од страна на директорката Марина Бојковска на кои со веќе претходно набавените, ќе бидат инсталирани дигиталните учебници и ќе бидат дел од […]

ВИДЕО: Десеминација на проектот Тренер Бета 1.0 во ООУ “Кочо Рацин” Кратово

Превземено од Трансфермаркет ВИДЕО: Десеминација на проектот Тренер Бета 1.0 во ООУ “Кочо Рацин” Кратово – Transfermarket Денеска во просториите на ООУ “Кочо Рацин” Кратово […]

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА 2021-2022

Новата учебна година за сите ученици од основните и средните училишта, започна со физичко присуство и посебни здравствени протоколи. На ученици од 1-во одделение им беа поделени […]