Always Едукативна програма 2020-2021

Што всушност претставува Аlways едукативната програма 2020-2021?

  • Програмата е иницирана и развиена за потребите на Procter & Gamble, и одобрена од страна на Министерство за Образование;
  • Содржи бесплатни едукативни предавања во врска со личната хигиена и нега за време на пубертетот, кои ги држи модераторка со психолошко, медицинско или педагошко образование;
  • Целта на оваа програма е да ги информира девојчињата за физичките промени со кои се соочуваат за време на пубертетот, и да ги едуцира во однос на нивната хигиена;
  • За време на предавањето, НЕМА да се одвиваат никакви дискусии во однос на сексуалното образование;
  • Планираните предавања се извршуваат во согласност со распоредот на секое oдделение, во текот на училишната година;
  • Секое девојче ќе добие бесплатни едукативни материјали и примероци од производите на Аlways, преку претставник од училиштето;

Во контекст на пандемијата САРС CoV-2, во текот на Аlways едукативната програма 2020-2021 година, ќе ги следиме сите мерки за превенција донесени од страна на Владата на Република Северна Македонија и Министество за Образование и наука, кои се имплементирани во образовниот систем на национално ниво.

Програмата е имплементирана од страна на Агенцијата Греј Ворлдвајд ЛТД од Скопје.

 

Треба да се најавени со училишните сметки на НПДУ (Националната платформа за учење на далечина односмо Microsoft Teams)

 

You’re invited to join a Microsoft Teams meeting

Title: Nikolina Petrovska’s Teams Meeting 13
Time: Apr 5, 2021 8:10:00 AM

Join on your computer or mobile app
Click here to join the meeting

 

 

Date

Апр 05 2021
Expired!

Time

(ќе се почека неколку минути за да се вклучат сите)
08:00 - 10:00

Cost

Free
Министерство за Образование

Organizer

Министерство за Образование
Phone
+389 2 3212 915
Email
contact@mon.gov.mk
Website
https://mon.gov.mk/
ЛИНК ЗА НАЈАВА

Напишете коментар