Month: October 2019

Posted on

Еразмус + родителска средба

На 08.10.2019 (вторник) во 16 часот, се оддржа средба со родители на учениците кои искажаа интерес да учествуваат во новите два Еразмус+ проекти во нашето училиште насловени „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“ и „ Биди безбеден (Безбедно пребарување и заштита од булинг)“. На средбата координаторот на проектите, наставничката Кристина Цонкинска, ги запозна родителите со […]

Posted on

Нашата мобилност во Чешка

Во рамките на проектот ГЛАСОВИ – визија, мислења, интереси и креативност од европските училишта (VOICES – vision, opinions, interests and creativity from European schools) финансиран од програмата Еразмус +, во градот Брецлав (Чешка) се реализираа активности во периодот од 23 септември до 27 септември 2019 година. Во овој проект учествуваат наставници и ученици од пет […]