Наградени ученици на Државниот натпревар по биологија, 21.05.2022 год. во Скопје

Уште еден успех на учениците од ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово. По постигнатите добри резултати на регионалните натпревари по Биологија и пласманот на Државниот натпревар […]

Регионален натпревар по географија одржан на 21 Мај 2022 год.

  На регионалниот натпревар по географија одржан на 21 Мај 2022 год. во Крива паланка, учениците Валентино Ангеловски VI-б одд, Јована Давиткова VIII П.У. С. […]

Учество во проектот „Мозаик инсталација како културна соработка и современо живеење – Платформа за меѓународна соработка“

Учениците од ООУ “Кочо Рацин – Кратово и учениците од СОУ „Митко Пенџуклиски“ – Кратово, заедно со менторот-наставник Даниел Тодоровски и ликовниот уметник Симона Манчева […]

Четврта мобилност од проектот „Биди безбеден“

Во рамките на проектот „Биди Безбеден-безбедно пребарување на интернет и заштита од булинг“ (2BSafe-Browsing and Bullying Safe) финансиран од програмата Еразмус+, во градот Дикирш (Луксембург) […]

Акција „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“ во општина Кратово

Учениците од нашето училиште ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово се приклучија на акцијата “ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД” на иницијатива на општина Кратово во организација на компанијата  “МЕН […]