ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово го прослави својот патронат за учебната 2023/2024 година

ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово го прослави својот патронат за учебната 2023/2024 година воедно и 80 годишен јубилеј. Во училиштето се одбележаа неколку спортски активности […]

Литературен и ликовен конкурс на тема: ,,БЕЛИ МУГРИ“- СВЕТЛИНА ВО ТЕМНИНАТА

Литературен и ликовен конкурс на тема:  ,,БЕЛИ МУГРИ“– СВЕТЛИНА ВО ТЕМНИНАТА По повод патрониот празник на нашето училиште, 22 декември, ООУ,,Кочо Рацин’’- Кратово распишува конкурс […]

Пријава за мобилност во Португалија – Еразмус+

Пријава за мобилност во Португалија, преку Еразмус+ проектот „ЛИСТОВИ“. Можат да се пријавуваат ученици од шесто до деветто одделение, а од пријавените, ќе бидат избрани […]