Хуманитарна акција на учениците под мото: Кога “малите” луѓе прават големи нешта

Најголема среќа е пренесувањето на среќата од деца на деца, кога децата се учат на хуманост и хуманоста ја покажуваат на дело. Учениците од нашето […]

Наградени ученици кои учествуваа на ликовниот конкурс

Честитки за наградените ученици и сите ученици кои учествуваа на ликовниот конкурс. Во прилог Ви ги претставуваме победничките ликовни творби и галеријата доделувањето на наградите […]

Наградени ученици кои учествуваа на литературниот конкурс

Честитки за наградените ученици и сите ученици кои учествуваа на литературниот конкурс. Во прилог Ви ги претставуваме победничките литературни творби и галеријата доделувањето на наградите […]

ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово го прослави својот патронат за учебната 2022/2023 година

ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово го прослави својот патронат за учебната 2022/2023 година. Во училиштето се одбележаа неколку спортски активности и литературен и ликовен конкурс, […]

Литературен и ликовен конкурс на тема ,,БЕЛИ МУГРИ’’-НАШЕ ВЕЧНО ПАТУВАЊЕ ДО СВЕТЛАТА ИДНИНA

По повод патрониот празник на нашето училиште, 22 декември, ООУ,,Кочо Рацин’’-Кратово распишува конкурс за литературна творба на следната тема: ,,БЕЛИ МУГРИ’’-НАШЕ ВЕЧНО ПАТУВАЊЕ ДО СВЕТЛАТА […]

„Учиме англиски јазик преку драма и игри“- мобилност во Кратово

Во рамки на Еразмус+ проектот „Учиме англиски јазик преку драма и игри“, во периодот од 07 до 11 ноември, 2022 година, во нашето училиште, се […]

Учениците од ООУ „Кочо Рацин“ Кратово, учествуваа на Компиријада 2022

Учениците заедно со одделенските наставници од нашето училиште ООУ „Кочо Рацин“ Кратово, зедоа учество со штанд и изработни на Компиријада 2022

Информации за МЕЃУНАРОДНАТА СТЕМ ОЛИМПИЈАДА!

Почитувани, Во прилог ќе ги најдете сите информации за Меѓународната СТЕМ Олимпијада (за основни и средни училишта: Центарот за едукација и иновативно учење – STEMLab […]

Македонија на дланка – 360° Визуелен водич низ Македонија

Веб-сајтот „Македонија на дланка – 360° Визуелен водич низ Македонија“ кој е одобрен од Министерството за образование и наука како дополнително дигитално помагало по предметите: […]

Набавка на лаптоп компјутери за сите наставници

Заврши и вториот дел од набавката на лаптоп компјутери за наставниот кадар од ООУ Кочо Рацин – Кратово. Во оваа иницијатива на директорката Марина Бојковска […]