Мобилност во Мерсин, Турција, Еразмус+ проект “Учење англиски јазик преку драма и игри”

Во рамки на Еразмус+ проектот „Учиме англиски јазик преку драма и игри“, во периодот од 19 до 23 јуни, 2022 година, во партнерското училиште од […]

К О Н К У Р С за учениците од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври

К О Н К У Р С за учениците од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври Тема и […]

ФАО ликовен конкурс – Светски ден на храната 2022 г. – рок 4 ноември 2022

Почитувани едукатори,    Организацијата за храна и земјоделство при Обединетите нации (ФАО) има возбудливи вести за вас и вашите ученици! Како што се приближуваме до Светскиот […]

Доделување на дипломи и благодарници за проектот „МОЗАИК ИНСТАЛАЦИЈА како културна традиција и современо живеење“

На 16.09.2022 год. петок, ќе се доделат благодарниците и дипломите на учениците, учесници во проектот МОЗАИК ИНСТАЛАЦИЈА како културна традиција и современо живеење.    

Денес во посета на ООУ “Кочо Рацин” Кратово е м-р Анета Трпевска – Државен Секретар на Министерството за образование и наука

Денес во посета на ООУ “Кочо Рацин” Кратово е м-р Анета Трпевска – Државен Секретар на Министерството за образование и наука. Во рамките на посетата […]

ООУ „Кочо Рацин“-Кратово доби нови два Еразмус+ проекти

ООУ „Кочо Рацин“-Кратово продолжува со добрата пракса на промоција на училиштето надвор од нашата земја, преку интернационална соработка на учениците и наставници од ова училиште […]