6 дел од дисеминацијата од обуката,,Искуствено учење за животната средина и климатските промени за наставниците по природни науки,,

Во нашето училиште на ден 16.02 се одржа 6 дел од дисеминацијата од обуката,,Искуствено учење за животната средина и климатските промени за наставниците по природни […]

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА НА ТЕМА „СВЕТИ ЃОРЃИ КРАТОВСКИ – СВЕТИЛНИК И ЗАКРИЛНИК НА КРАТОВО“

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА НА ТЕМА „СВЕТИ ЃОРЃИ КРАТОВСКИ – СВЕТИЛНИК И ЗАКРИЛНИК НА КРАТОВО“ https://www.facebook.com/OpstinaKratovo Право на учество на овој Конкурс имаат младите […]

Конкурс за есеј за учениците од основното образование на тема „Мојот јазик – мост помеѓу мене и тебе”

Почитувани, Ве известуваме дека по повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик/Денот на лингвистичка и културна разновидност и повеќејазичност 21 февруари, Министерството за образование и наука објави Конкурс за есеј […]

Конкурси на тема „Холокаустот низ призмата на детските очи“

Почитувани, и оваа година Фондот на холокаустот и Меморијалниот центар го реализираат традиционалниот училиштен проект „Холокаустот низ призмата на детските очи“ . Во прилог ви […]

Разубавување на училиштето со нови зебра завеси

Со иницијатива на директорката Марина Бојковска, училиштето ентериерно беше разубавено со заменување на старите дотраени завеси со нови – модерни зебра завеси. Во прилог фотографии […]