ИЗВЕСТУВАЊЕ: Еразмус+ проектот „Учење англиски јазик преку драма и игри“

Се известуваат сите ученици од ООУ „Кочо Рацин“-Кратово кои што од следната учебна година ќе бидат од шесто до деветто одделение, дека можат да се […]

Ученици од нашето училиште учествуваа на филмскиот фестивал за млади „Џифони патува“

Ученици од нашето училиште учествуваа на филмскиот фестивал за млади „Џифони патува“ кој се одржа на 9 и 10 јуни во кино салата при Домот […]

Со реализрање на Ученичка иницијатива училиштето доби ИКТ опрема: Лаптоп компјутер и LCD проектор

Учениците од VIII и IX одделение по предметот Граѓанско образование, во првото полугодие од учебната 2021/2022 година на демократски начин избраа, а подоцна и реализираа […]

Освоено трето место Државен натпревар по Природни науки

  На 28.05.2022 год. на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа Државен натпревар по Природни науки. Учество на натпреварот зеде ученикот од IV-a одд. Михаил […]

Етвининг проектот Have Fun and Learn English се здоби со Ознака за квалитет

„Забавувај се и учи англиски“ е Етвининг проект и е поврзан со Еразмус+ проектот „Учење англиски јазик преку драма и игри“. Во Етвининг проектот учествуваа […]

Второ место на Државен натпревар по Географија

На ден 04.06.2022 год. во просториите на Универзитетот за Туризам и Менаџмент во Скопје се одржа Државен натпревар по Географија. На натпреварот учествуваа следниве ученици: […]

Промоција на книгата „Шепотот на вистината“ на нашата ученичка Елена Николова

  Чест и задоволство ни е што како училиште бевме домаќин на промоцијата на книгата „Шепотот на вистината“ на нашата талентирана ученичка Елена Николова. На […]