Month: June 2019

Posted on

Завршна приредба

Денес, на 22.06.2019 година, на учениците од прво до осмо одделение од нашето училиште, им беа врачени свидетелствата за оваа учебна година. Претходно се оддржа завршната приредба подготвена од страна на наставниците и учениците, а присутни беа голем број на родители.

Posted on

еТвининг активности

На ден 06.06.2019 година (четврток) учениците од петто одделение реализираа уште една активност од еТвининг проектот „App and Up”. Всушност, тие ги одиграа Kahoot квизовите подготвени од нашите партнер училишта од Италија и Шпанија. Квизовите имаат 20 прашања од различни области и така учениците научија повеќе за овие две држави. Во овој проект учествуваат шест […]

Posted on

Камп „Околу светот“, Кратово, 2019

Се покануваат учениците од четвртто до деветто одделение од ООУ„Кочо Рацин“, Кратово, да земат учество во  кампот „Околу светот“, Кратово, 2019 година, кој и оваа година, по третти пат, ќе се оддржи во нашето училиште. Кампот ќе трае од 24 до 28 јуни, 2019 година, од 9 до 13 часот, а активностите ќе бидат предводени […]

Posted on

Оддржана работилница за е-безбедност

На ден 28.05.2019 година (вторник) во просториите на ООУ„Кочо Рацин“, Кратово, се оддржа работилница со триесеттина ученички од нашето училиште насловена „Безбедност на интернет“. Оваа работилница ја водеше волонтерот на Мировен корпус во нашето училиште, Мајкл Родрик. Таа е дел од проектот „Промовирање на здрав начин на живот“, којшто има за цел промовирање на здрави […]

Posted on

eTwinning училиште

ООУ„Кочо Рацин“, Кратово аплицираше и во март, оваа година ја доби ознаката за еТвининг училиште. Ова беше резултат на дел од наставниот кадар во нашето училиште кои земаат активно учество заедно со учениците, во голем број на интересни еТвининг проекти со училишта од други европски земји. Со оваа ознака, нашето училиште, стана едно од осумте […]

Posted on

Заврши Еразмус + проектот „Развиваме иновативно и инклузивно училиште“

На 31.05.2019 година заврши проектот „Развиваме иновативно и инклузивно училиште“, кој беше финансиран преку Еразмус + програмата, Клучна акција 101- мобилност во училишно образование. Како дел од проектот, беа посетени две обуки од наставници од нашето училиште. Првата обука беше посетена на почеток на февруари од страна на наставничките Кристина Цонкинска, Мирјана Манева- Арсовска и […]