Day: June 6, 2019

Posted on

еТвининг активности

На ден 06.06.2019 година (четврток) учениците од петто одделение реализираа уште една активност од еТвининг проектот „App and Up”. Всушност, тие ги одиграа Kahoot квизовите подготвени од нашите партнер училишта од Италија и Шпанија. Квизовите имаат 20 прашања од различни области и така учениците научија повеќе за овие две држави. Во овој проект учествуваат шест […]

Posted on

Камп „Околу светот“, Кратово, 2019

Се покануваат учениците од четвртто до деветто одделение од ООУ„Кочо Рацин“, Кратово, да земат учество во  кампот „Околу светот“, Кратово, 2019 година, кој и оваа година, по третти пат, ќе се оддржи во нашето училиште. Кампот ќе трае од 24 до 28 јуни, 2019 година, од 9 до 13 часот, а активностите ќе бидат предводени […]