ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА 2023-2024 ГОДИНА

Започна новата учебна година за сите ученици од основните и средните училишта. Традиционално првиот училишен ден започна во празнична атмосфера и со пригодна свеченост подготвена од вработените […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Започнато е пријавувањето за учество во мобилност во Германија

Се известуваат сите заинтересирани ученици од VI до IX одделние, кои солидно го владеат англиски јазик, дека можат да се пријават за учество во мобилност […]

Подарок таблет за Јована Давитковска IX одд. за освоена прва награда на државниот натпревар по географија

Ученичката Јована Давитковска од IX одделение од пу с. Крилатица по освоените први места од општинскиот и регионалниот натпревар по географија се пласира за учество […]

Нови наставни и нагледни средства од областа на општествени и други науки

Како продолжение на унапредувањето на образовниот процес во основното образование, Министерството за образование и наука презеде активности за набавка на наставни и нагледни средства за основните […]

Еднодневна наставно -научна екскурзија во Скопје за учениците од VIII oдделение од нашето училиште

На ден 16.05.2023 година. беше реализирана посета на културно историски споменици и Природно-научниот музеј во Скопје. Во рамките на посетата која беше реализирана согласно наставниот […]