ИЗВЕСТУВАЊЕ (Еразмус+ проект „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“)

 ИЗВЕСТУВАЊЕ                (Еразмус+ проект „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“)   Се известуваат сите ученици од шесто до деветто одделение од ООУ „Кочо Рацин“-Кратово, кои се […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ (Еразмус+ проект „Биди Безбеден“)

  ИЗВЕСТУВАЊЕ                                                (Еразмус+ проект „Биди Безбеден“)   Во рамки на проектот „Биди Безбеден“, во периодот од 26 до 29 април, 2022 година, ќе се одржи виртуелна […]

Ден 2: Еразмус+ Работилници за употреба на различни апликации

Ден 2- Работилници за употреба на различни апликации. Презентација од страна на италијанското училиште за начинот на инклузија на ученици со посебни потреби во нивното […]

Прв ден: Еразмус+ проект “Нуркаме во дигитално изучување на јазик”, четврта мобилност

Еразмус+ проект “Нуркаме во дигитално изучување на јазик”, четврта мобилност, Изерниа, Италија- Прв ден: Свечена церемонија за добредојде, креативна работилница во училиштето-домаќин, прием кај Градоначалникот […]

Јавен повик за полагање приемен испит за запишување во Математичко-информатичка гимназија

Документи: GoogleDrive_Јавен-повик-за-полагање-на-приемен-испит-на-учениците-кај-кои-има-интерес-за-запишување-во-Математичко-информатичка-гимназија-за-учебната-2022-2023-година-2 GoogleDrive_pismo-za-interes-1 Со почит, Математичко-информатичка гимназија pere Педагог Ленче Костовска-Павловска

КОНКУРС PSAT 2021 (англиски јазик и математика)

ЈАВЕН ПОВИК за учество на натпревар PSAT 8/9 (ReadiStep) 2022 Гимназијата АЛГОРИТАМ организира натпревар по предметите англиски јазик и математика (PSAT 8/9 – меѓународен испит по англиски јазик и математика). Право на […]

НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА – АЛГОРИТАМ

Едукативен центар „Алгоритам центар“ организира натпревар по информатика за учениците од VI, VII, VIII и IX одделение. Право на учество имаат ученици од сите основни училишта […]

Конкурс за литературни и ликовни творби на тема: “Културното наследство е најголемото богатство”

КОНКУРС ЗА ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ Здружението за инклузија, креативност и иницијативи Интеракција плус од Скопје распишува Конкурс за литературни и ликовни творби на тема: […]

УЧИЛИШТЕН ФЕСТИВАЛ НА КРЕАТИВНИ ДЕЛА ОД ОБЛАСТА НА ФИЛМ И ЛИТЕРАТУРАТА

УЧИЛИШТЕН ФЕСТИВАЛ НА КРЕАТИВНИ ДЕЛА ОД ОБЛАСТА НА ФИЛМ И ЛИТЕРАТУРАТА Гимназијата „Алгоритам“ во соработка со „Europe House“, Скопје распишува: НАГРАДЕН КОНКУРС за изработка на креативно […]