Десиминација од обуката за ,,Искуствено учење за животната средина и климатските промени за наставниците по природни науки,,

На 23.12 .2022 год. во просториите на ООУ „Кочо Рацин“ Кратово, се одржа десиминација од обуката за ,,Искуствено учење за животната средина и климатските промени […]

Хуманитарна акција на учениците под мото: Кога “малите” луѓе прават големи нешта

Најголема среќа е пренесувањето на среќата од деца на деца, кога децата се учат на хуманост и хуманоста ја покажуваат на дело. Учениците од нашето […]

Набавка на музички инструменти и опрема за опремување на кабинетот по музичко образование

По иницијатива на директорката Марина Бојковска,  училиштето изврши набавка на музички инструменти и опрема за опремување на кабинетот по музичко образование со класични акустични готари, […]

Наградени ученици кои учествуваа на ликовниот конкурс

Честитки за наградените ученици и сите ученици кои учествуваа на ликовниот конкурс. Во прилог Ви ги претставуваме победничките ликовни творби и галеријата доделувањето на наградите […]

Наградени ученици кои учествуваа на литературниот конкурс

Честитки за наградените ученици и сите ученици кои учествуваа на литературниот конкурс. Во прилог Ви ги претставуваме победничките литературни творби и галеријата доделувањето на наградите […]

ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово го прослави својот патронат за учебната 2022/2023 година

ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово го прослави својот патронат за учебната 2022/2023 година. Во училиштето се одбележаа неколку спортски активности и литературен и ликовен конкурс, […]

Литературен и ликовен конкурс на тема ,,БЕЛИ МУГРИ’’-НАШЕ ВЕЧНО ПАТУВАЊЕ ДО СВЕТЛАТА ИДНИНA

По повод патрониот празник на нашето училиште, 22 декември, ООУ,,Кочо Рацин’’-Кратово распишува конкурс за литературна творба на следната тема: ,,БЕЛИ МУГРИ’’-НАШЕ ВЕЧНО ПАТУВАЊЕ ДО СВЕТЛАТА […]

Првиот број од онлајн списанието „Кога листовите паѓаат“

Еден од проектните резултати од новиот Еразмус+ проект во нашето училиште, насловен „ЛИСТОВИ“, е и онлајн списание, кои ќе биде креирано и уредувано од учесниците […]