[fblike]

По иницијатива на директорката Марина Бојковска,  училиштето изврши набавка на музички инструменти и опрема за опремување на кабинетот по музичко образование со класични акустични готари, електрична гитара, виолини, палки за тапани и опрема, безжични и жичани микрофони со опрема, каблови и останата аудио опрема. Планирано е следната година да се доопреми со уште повеќе музички инструменти и опрема со што би се мотивирале талентираните ученици од нашето училиште да се одлучат за некој инструмент, да се формираат училишни бендови и оркестри како би се вратил стариот музички сјај на градот.

[fblike]

Напишете коментар