Учениците од ООУ „Кочо Рацин“ Кратово, учествуваа на Компиријада 2022

Учениците заедно со одделенските наставници од нашето училиште ООУ „Кочо Рацин“ Кратово, зедоа учество со штанд и изработни на Компиријада 2022

Информации за МЕЃУНАРОДНАТА СТЕМ ОЛИМПИЈАДА!

Почитувани, Во прилог ќе ги најдете сите информации за Меѓународната СТЕМ Олимпијада (за основни и средни училишта: Центарот за едукација и иновативно учење – STEMLab […]

Македонија на дланка – 360° Визуелен водич низ Македонија

Веб-сајтот „Македонија на дланка – 360° Визуелен водич низ Македонија“ кој е одобрен од Министерството за образование и наука како дополнително дигитално помагало по предметите: […]

Набавка на лаптоп компјутери за сите наставници

Заврши и вториот дел од набавката на лаптоп компјутери за наставниот кадар од ООУ Кочо Рацин – Кратово. Во оваа иницијатива на директорката Марина Бојковска […]

Набавени се нови модерни клупи и столчиња за учениците од прво одделение

Нашето училиште изврши набавка на нови модерни клупи и столчиња за учениците од прво одделение како прва фаза од замена на старите и дотрајани клупи […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Пријавување за учество во новиот Еразмус+ проект „ЛИСТОВИ“

    ИЗВЕСТУВАЊЕ   Се известуваат учениците од шесто до деветто одделение при ООУ „Кочо Рацин“-Кратово, дека пријавувањето за учество во новиот Еразмус+ проект „ЛИСТОВИ“ е преку […]

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА НОВИОТ ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТ „ЛИСТОВИ“

  На ден 07.10.2022 година (петок) во 12:15 часот, во просториите на нашето училиште, се одржа презентација за новиот Еразмус+ проект насловен „ЛИСТОВИ“ (LEAVES- Learning […]

ФОТО: Учениците од ООУ “Кочо Рацин” Кратово изведоа спортски активности на тема GO GREEN

Во петок, 30.9.2022 година учениците од 4,5,6 и 7 одделение од ООУ “Кочо Рацин” Кратово под менторство на наставниците Борче Спиридонов, Драги Иванов, Кристина Младеновска […]