[fblike]

Веб-сајтот „Македонија на дланка – 360° Визуелен водич низ Македонија“ кој е одобрен од Министерството за образование и наука како дополнително дигитално помагало по предметите: географија, историја, општество за 5то одделение, а може и за македонски јазик, основи на религиите, уметност…

На овој сајт можее да „посетите“ стотици локации, распределени по теми: населени места (градови, села, ски центри), природа (реки, езера, клисури, планини, водопади, пештери), историја (музеи, археолошки локалитети, меморијални центри), верски објекти (цркви, манастири, џамии), уметнички галерии, тестови по географија…

 

https://macedoniafromabove.mk

 

 

/

[fblike]

Напишете коментар