Ученици од нашето училиште учествуваа во мобилност во Португалија преку проектот „Листови“

Во рамки на Еразмус+ проектот „ЛИСТОВИ“, во периодот од 27 до 31 мај, 2024 година, во партнерското училиште од Леирија, Португалија се одржа четвртата мобилност […]

🏆 Учениците од нашето училиште со високи резултати на натпреварот Кенгур 2024 🥇🥈🥉

Учениците од нашето училиште ООУ „Кочо Рацин’ Кратово освоија високи резултати и награди на натпреварот Кенгур 2024 🏆 🥇 Прва награда Павел Трајчев II одд […]

Доделување на ПХВ пехари за најдобри ЦКА-ПХВ проекти, 2024

Училишниот клуб на волонтери при ООУ Кочо Рацин- Кратово, како дел од ООЦК- Пробиштип, присуствуваа на настанот за доделување на ПХВ пехари за најдобри ЦКА-ПХВ […]

Приредба за крајот на учебната година с.Секулица

Учениците од подрачното училиште во с.Секулица со една приредба го одбележаа крајот на учебната година. Директорот Борче Спиридонов, заедно со дел од наставниците и родителите […]

Освоени втора и трета награда на државен натпревар по Биологија

На државниот натпревар по Биологија организиран од Македонското биолошко друштво при Природно-математичкиот факултет во Скопје одржан на 08.06.2024 година со физичко пшрисуство, ученици од ООУ […]

Учество на „Национално дебатно првенство 2024 год.“ на ученичката Јована Димитрова

Ученичката Јована Димитрова од VIIIб одделение учествуваше на националното дебатно првенство 2024 год. и освои високи поени две дебати 69,на две 68 и на една […]

Едукативна работилница за копаничатство и копаничарска изложба

Денеска 05.06.2024 год. во Музеј на град Кратово се одржа едукативна работилница за копаничатство и копаничарска изложба на која што учествуваа ученици од ООУ „Кочо […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА МОБИЛНОСТ ПРЕКУ ЕРАЗМУС ПРОЕКТ

Се известуваат учениците кои во учебната 2024/25 година ќе бидат од шесто до деветто одделение при ООУ „Кочо Рацин“-Кратово, дека пријавувањето за учество во мобилноста […]

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА МОБИЛНОСТ ВО КИПАР (ПРОЕКТ „ЛИСТОВИ“)

Се известуваат учениците кои во учебната 2024/25 година ќе бидат ученици од шесто до деветто одделение при ООУ „Кочо Рацин“-Кратово, дека пријавувањето за учество во […]