[fblike]
🏆ЦКА ПХВ 2024 пехар за ООЦК Пробиштип и Кратово🏆
➡️Нашиот Училишен клуб на Црвен Крст во ООУ”Кочо Рацин” Кратово годинава прв пат се вклучи во ЦКА ПХВ програмата преку изработка на 1 проект за акција во заедницата
📍Општина Кратово е територија која е опфатена со работењето на ООЦК Пробиштип
⛑️Оваа година вкупната бројка на изработени проекти е 169 мали проекти.
­­­­*117 беа оценети со највисока оцена фаза 5
*49 проекти беа оценети со фаза 4,
* 3 проекти со фаза 3,
Вкупно се изработени 39 проекти кои се оценети со сонце, тоа се проекти кои навистина дадоа голем придонес на заедницата, односно долгорочно смениле нечиј живот!
Нашата Општинска Организација изработи 6 мали проекти од кои 5 проекти се оценети со ☀️! Со тоа имаме најмногу проекти со сонце на ниво на нашата држава и нашите волонтери го овоија ПХВ пехарот за 2024 година!!
🍀Многу сме горди на нашите нови волонтери кои со неизмерна поддршка од поискусните волонтери, огромната желба за промена, упорноста, хуманоста и непристрасноста доброволно работеа неочекувајќи ништо за возврат, а сега ќе бидат наградени со ПХВ пехар!
🙌Благодарност до сите наши соработници и подржувачи, Вашата поддршка е движечка сила на нашето работење! Сите родители и наставници/професори треба да бидат горди на овие златни деца!
📆18.06.2024 ќе бидеме домаќини на настан за доделување на наградите на кој ќе присуствуваат претставници од сите Општинските Организации од Републиката!
📍Пробиштип и Кратово се мали градови, но во нив живеат луѓе со големи срца!
[fblike]

Напишете коментар