4 дел од дисеминацијата за Искуствено учење за животната средина и климатските промени за наставниците по природни науки

На ден 26 .01.2023 година во просториите на ООУ,, Кочо рацин,, се одржа 4 дел од дисеминацијата за Искуствено учење за животната средина и климатските […]

Второ соопштение за Седмиот македонски математички конгрес

Почитувани колеги, Ни претставува посебно задоволство да Ве поканиме на VII Македонски математички конгрес, во организација на Сојузот на математичарите на Македонија. Конгресот ќе се […]

Десиминација од обуката за ,,Искуствено учење за животната средина и климатските промени за наставниците по природни науки,,

На 23.12 .2022 год. во просториите на ООУ „Кочо Рацин“ Кратово, се одржа десиминација од обуката за ,,Искуствено учење за животната средина и климатските промени […]

Хуманитарна акција на учениците под мото: Кога “малите” луѓе прават големи нешта

Најголема среќа е пренесувањето на среќата од деца на деца, кога децата се учат на хуманост и хуманоста ја покажуваат на дело. Учениците од нашето […]

Набавка на музички инструменти и опрема за опремување на кабинетот по музичко образование

По иницијатива на директорката Марина Бојковска,  училиштето изврши набавка на музички инструменти и опрема за опремување на кабинетот по музичко образование со класични акустични готари, […]

Наградени ученици кои учествуваа на ликовниот конкурс

Честитки за наградените ученици и сите ученици кои учествуваа на ликовниот конкурс. Во прилог Ви ги претставуваме победничките ликовни творби и галеријата доделувањето на наградите […]

Наградени ученици кои учествуваа на литературниот конкурс

Честитки за наградените ученици и сите ученици кои учествуваа на литературниот конкурс. Во прилог Ви ги претставуваме победничките литературни творби и галеријата доделувањето на наградите […]

ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово го прослави својот патронат за учебната 2022/2023 година

ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово го прослави својот патронат за учебната 2022/2023 година. Во училиштето се одбележаа неколку спортски активности и литературен и ликовен конкурс, […]