ФАО ликовен конкурс – Светски ден на храната 2022 г. – рок 4 ноември 2022

Почитувани едукатори,    Организацијата за храна и земјоделство при Обединетите нации (ФАО) има возбудливи вести за вас и вашите ученици! Како што се приближуваме до Светскиот […]

Денес во посета на ООУ “Кочо Рацин” Кратово е м-р Анета Трпевска – Државен Секретар на Министерството за образование и наука

Денес во посета на ООУ “Кочо Рацин” Кратово е м-р Анета Трпевска – Државен Секретар на Министерството за образование и наука. Во рамките на посетата […]

ООУ „Кочо Рацин“-Кратово доби нови два Еразмус+ проекти

ООУ „Кочо Рацин“-Кратово продолжува со добрата пракса на промоција на училиштето надвор од нашата земја, преку интернационална соработка на учениците и наставници од ова училиште […]

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА 2022-2023

Започна новата учебна година за сите ученици од основните и средните училишта. Традиционално првиот училишен ден започна во празнична атмосфера и со пригодна свеченост подготвена […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Приемот на првачињата ќе се изврши на 01.09.2022 година во 12:45 часот

ИЗВЕСТУВАЊЕ Приемот на првачињата ќе се изврши на 01.09.2022 година во 12:45 часот во просториите на ООУ,,Кочо Рацин “Кратово. Драги ученици ! 1 септември е […]

Нашето училиште доби 5 примерока од книгата за деца ,,Големата загадочна авантура на Марта”

Во рамките на преведувачкиот проект “Книгата со нас” имплементиран од страна на Асоцијацијата Сциенциа Нова од Кавадарци, а поддржан од програмата РЕАД (регионална мрежа за […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ: (Еразмус+ проект „Учење англиски јазик преку драма и игри“)

                                                   ИЗВЕСТУВАЊЕ                (Еразмус+ проект „Учење англиски јазик преку драма и игри“)   Се известуваат сите ученици од шесто до деветто одделение од ООУ „Кочо […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Еразмус+ проектот „Учење англиски јазик преку драма и игри“

Се известуваат сите ученици од ООУ „Кочо Рацин“-Кратово кои што од следната учебна година ќе бидат од шесто до деветто одделение, дека можат да се […]