Прво место за ученикот  Бојан Маневски – 17-от републички литературен детски фестивал „Ракатки – 2021“

Прво место за ученикот  Бојан Маневски – осмо одд. ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово, со ментор: наставник Сашко Јакимовски,  кој што учесвуваше на 17-от републички […]

Поделени таблетите кои што беа донација од „МАКПЕТРОЛ“ АД Скопје

ООУ “Кочо Рацин” – Кратово ги подели таблетите кои што беа донација од „МАКПЕТРОЛ“ АД Скопје за учениците кои доаѓаат од семејства со помали примања […]