[fblike]

Прво место за ученикот  Бојан Маневски – осмо одд. ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово, со ментор: наставник Сашко Јакимовски,  кој што учесвуваше на 17-от републички литературен детски фестивал „Ракатки – 2021“ во категоријата основно образование од седмо до деветто одделение.

Од избраните творби ќе се испечати книга-алманах. Секој награден учесник ќе добие диплома и алманах и право на учество на детскиот фестивал „Ракатки – 2021“ со претставување на нивната творба во живо.

Фестивалот ќе се одржи во втората половина на месец мај 2021 г.

 

Избрани творбите за 17-от републички литературен детски фестивал „Ракатки – 2021“

[fblike]

Напишете коментар