КРЕАТИВЕН ФЕСТИВАЛ АЛГОРИТАМ 2022

  Гимназијата „Алгоритам“ во соработка со „Europe House“, Скопје распишува: НАГРАДЕН КОНКУРС за изработка на креативно дело во следните области: Филм Литература  Правила за пријавување: Право […]

Одлука за одржување на наставата во училиште без маски за учениците

Почитувани , Ве известуваме дека Владата донесе ОДЛУКА ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕПОРАКИ, ВРЕМЕНИ МЕРКИ, НАРЕДНИ МЕРКИ, НАМЕНСКИ ПРОТОКОЛИ, ПЛАНОВИ И АЛГОРИТМИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЗДРАВЈЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО ОД ЗАРАЗНАТА БОЛЕСТ COVID-19 ПРЕДИЗВИКАНА ОД ВИРУСОТ SARS-CoV-2, […]

Конкурс по повод 150 години од раѓањето на Гоце Делчев

Почитувани, Во прилог на Ваше запознавање Ви доставуваме Ликовен и литературен Конкурс по повод 150 години од  раѓањето на Гоце Делчев. Рокот за испраќање на […]

Ликовна изложба за децата од четврто одделение, на тема „Мојата општина- мој сакан дом“

ЗЕЛС ги повикува заинтересираните општини за учество  на ликовна изложба на децата од четврто одделение, од основните училишта, на тема – „ Мојата општина- мој […]

24-ти Меѓународен ликовен конкурс „Радост на Европа“, Детскиот културен центар од Белград

Почитувани, Во прилог Ви го доставуваме Конкурсот за учество на 24-от Меѓународен ликовен конкурс „Радост на Европа“ кој го распишува Детскиот културен центар од Белград. Со почит,