[fblike]

Во ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово  Денот на пролетта и екологијата учениците заедно со наставниците го одбележаа со најразлични активности.

Овој ден е ден на пролетта и потребата од здрава еколошка средина.   Големата заинтересираност за активностите од страна на учениците  радува, бидејќи тоа значи дека од мали нозе тие го прифатиле овој начин на размислување и живеење. Се надеваме дека тие ќе имаат своја еколошка свест која ќе биде повисока од нашата и ќе се грижат за поздрава и почиста животна средина.

[fblike]

Напишете коментар