[fblike]

ЈАВЕН ПОВИК

за учество на натпревар PSAT 8/9 (ReadiStep) 2022

Гимназијата АЛГОРИТАМ организира натпревар по предметите англиски јазик и математика (PSAT 8/9 – меѓународен испит по англиски јазик и математика).

Право на учество имаат сите ученици од осмо и деветто одделение.

Учениците кои ќе покажат особен успех на натпреварот ќе бидат наградени, како и ќе се стекнат со право за полагање на PSAT 8/9 – меѓународно признаен испит и стекнување на валиден сертификат за истиот. Стекнатиот сертификат може да им послужи на учениците за добивање стипендии за високо образование надвор од државата.

Придобивки за наставниците

· Гимназијата АЛГОРИТАМ за секој професор ќе обезбеди наставни материјали, како и меѓународни стандарди на евалуација по предметите англиски јазик и математика.
· Секој наставник ќе добие сертификат за своето менторство на учениците.

Натпреварот ќе се одржи online на веб страната https://psat.algoritam.mk/

ГИМНАЗИЈА АЛГОРИТАМ
ул. „Даме Груев“ бр. 16, 6 кат, БЦ Палома Бјанка, Скопје


Краен рок за пријавување на натпреварот:

30.04.2022 година


Начин на пријавување: Електронски преку менторите по англиски јазик и математика, со доставување на следните податоци: Име и презиме на ученикотадресаконтакт телефонски бројучилиштеодделение и име и презиме на менторот или директно со пополнување на електронската пријава во продолжение.


Контакт за дополнителни информации:

проф. Павлина Бучевска

076/339-428

[email protected]

[fblike]

Напишете коментар