[fblike]

Почитувани,

Ве известуваме дека по повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик/Денот на лингвистичка и културна разновидност и повеќејазичност 21 февруари, Министерството за образование и наука објави Конкурс за есеј за учениците од основното образование на тема „Мојот јазик – мост помеѓу мене и тебе” “.

Конкурсот Ви го доставуваме во прилог за Ваше запознавање и споделување со наставниците и учениците од Вашето училиште.

Министерството за образование и наука ги поканува сите ученици да земат учество на Конкурсот и да ги изразат своите творечки таленти на зададената тема.

 До конкурсот може да се пристапи преку следниот линк: https://mon.gov.mk/content/?id=5985

Со почит,

[fblike]

Напишете коментар