[fblike]
📝 КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА НА ТЕМА
„СВЕТИ ЃОРЃИ КРАТОВСКИ – СВЕТИЛНИК И ЗАКРИЛНИК НА КРАТОВО“
https://www.facebook.com/OpstinaKratovo
✏️ Право на учество на овој Конкурс имаат младите до 29 години на општина Кратово
✏️ Литературни творби треба да бидат напишани на македонски литературен јазик во поезија или проза и да се достават најдоцна до 22.02.2023 година
✏️ На овој Конкурс не може да учествувааат претходно објавени или издадени творби
Повеќе информации на линкот: https://www.opstinakratovo.gov.mk/?p=130596
[fblike]

Напишете коментар