[fblike]

Учениците од нашето училиште и оваа година учествуваа во традиционалното издание на „Компиријада 2019“, која се оддржа на 16.11.2019 (сабота) на градскиот плоштад во Кратово. Учениците заедно со своите наставници и родители подготвија разновидни специјалитети од компир, како и прекрасни ликовни творби на оваа тема.

Во продложение погледнете неколку фотографии од настанот.

[fblike]

Напишете коментар