[fblike]

На 07.03.2020 се одржа регионален натпревар по Географија за основни и средни училишта, со регионален координатор проф. Гордан Стојановски на којшто домаќин беше нашето училиште ООУ “Кочо Рацин” – Кратово. На натпреварот учествуваа вкупно 29 ученици од основните училишта од Кратово, Крива Паланка и Ранковце, од кои 10 од нашето училиште ООУ “Кочо Рацин” – Кратово.

На државен натпревар одат 4 ученици, коишто освоиле најголем број на поени: Бојан Маневски (95 поени), Теодор Нацев (87 поени), Ива Зарева (86 поени), Антонија Трајчева (87 поени).

Останатите резултати се прикачени на фотографиите.

 

 

[fblike]

Напишете коментар