[fblike]

Почитувани,

 

Ни претставува особена чест и задоволство да Ве известиме дека Македонската банкарска асоцијација по четврти пат ќе го организира натпреварот Европски квиз на пари”, којшто е проект на Европската банкарска федерација (https://www.ebf.eu/europeanmoneyquiz/ ) наменет за финансиска едукација на младите од тринаесет до петнаесет години. 

 

Квизот се реализира во соработка со Народната банка на РСМ и Комисијата за хартии од вредност на РСМ и е поддржан од Министерството за образование на РСМ и Министерствотo за финансии на РСМ.

 

Во прилог и на следниот линк https://mba.mk/w/mk/najava/javen-povik-do-osnovnite-i-do-srednite-uchilishta-vo-republika-severna-makedonija-za-evropski-kviz-na-pari-2022/ е Јавниот повик до основните и до средните училишта во нашата земја за учество на овој реномиран европски натпревар.

 

Се надеваме на учество на што поголем број  ученици, со нетрпение го очекуваме почетокот на квизот и Ве покануваме да ги проследниме заедничките успеси.

 

Со почит,

М-р Ивана Панчевска

МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА Скопје

Ул. Никола Кљусев бр.6 Скопје

Република Северна Македонија

Т.   (+389) 2 3120393

М.  (+389) 71724924

Е.   [email protected]

W.  www.mba.mk

 

[fblike]

Напишете коментар