[fblike]

Почитувани ученици,

По повод Патрониот празник на нашето училиште се објавува училишен литературен и ликовен конкурс на тема „Рациновото срце- порта највисока, куќа најширока„

Конкурсот е за сите ученици од прво до деветто одделение и ќе трае до 20.12.2021 год.

Сите ликовни и литературни творби праќајте ги на наставниците по Ликовно образование и Македонски јазик.

Избраните творби од страна на училишната комисија ќе бидат наградени и објавени на нашата веб страна и на фб профилот на училиштето како и во изложбениот простор на училишниот хол.

I, II, III награда за најдобра ликовна творба

I, II, III награда за најдобра литературна творба

[fblike]

Напишете коментар