[fblike]

 

На регионалниот натпревар по Биологија учениците од ООУ “Кочо Рацин“ – Кратово, под менторство на наставникот Цане Ристов. постигнати се добри резултати и се пласираа на Државниот натпревар.

Посебен успех постигнаа следните ученици: 

 • Теодор Нацев, 8 одд. – прва награда
 • Симона Милановска, 8 одд. – втора награда
 • Андреј Георгиевски, 7 одд. – втора награда
 • Бојан Манев, 9 одд. – втора награда

7 одд.

 1. Андреј Георгиевски – втора награда
 2. Наум Досев – трета награда
 3. Ирис Игнатова – трета награда
 4. Ива Манева – трета награда
 5. Ивона Тонева – трета награда

8 одд.

 1. Теодор Нацев – прва награда
 2. Сомина Милановска – втора награда
 3. Андреј Јаковски – трета награда
 4. Никола Ефремовски – трета награда
 5. Магдалена Ивановска – трета награда

9 одд.

 1. Бојан Манев – втора награда
 2. Сара Арсова – трета награда

Честитки и им посакуваме успеси на државниот натпревар.

[fblike]

Напишете коментар