[fblike]

Учениците одУчениците од ООУ”Кочо Рацин”-Кратово денес зедоа учество на 7-ма гастрономска манифестација “Компиријада 2023” – Кратово

Учениците од ООУ”Кочо Рацин”-Кратово учествуваа со 2 штанда од кои едниот од штандовите беше наменет за Клуб на млади на ОО на Црвен Крст Пробиштип i новиот Училишниот клуб од Кратово кој воедно и  ја оствари својата прва хуманитарна акција.

Секој волонтер од дома понесе своја изработка или приготвена храна кои беа изложени на штандот а посетителите имаа опција да купат од понуденото при што средствата од продажбата се наменети во хуманитарни цели
Штандот на хуманоста ги освои срцата на посетителите и 3то место
Им честитаме на новите волонтери за сработеното
Исто така учениците од прво до деветто одделение се претставија со ликовна изложба на изработки со наслов по Компиријада 2023, каде што најуспешните ликовни изработки добија и награди за своите дела од страна на Општина Кратово.
1-во место Бојан Арсовски VIIа одд.
2-ро место Лука Тоневски VIIIб одд.
3-то место  Лука Крстевски IIIв одд.
[fblike]

Напишете коментар