МОН: Почетокот на второто полугодие одложен за први февруари

МОН: Почетокот на второто полугодие одложен за први февруари   Почетокот на второто полугодие во основните и средните училишта се одложува за први февруари годинава, […]

Наградени ученици кои учествуваа на ликовниот конкурс

Честитки за наградените ученици и сите ученици кои учествуваа на ликовниот конкурс. Во прилог Ви ги претставуваме победничките ликовни творби и галеријата доделувањето на наградите […]

Наградени ученици кои учествуваа на литературниот конкурс

Честитки за наградените ученици и сите ученици кои учествуваа на литературниот конкурс. Во прилог Ви ги претставуваме победничките литературни творби и галеријата доделувањето на наградите […]

ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово го прослави својот патронат за учебната 2021/2022 година

  ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово го прослави својот патронат за учебната 2021/2022 година. Денес во училиштето имаа отворен ден и се одбележаа неколку спортски […]

Литературен и ликовен конкурс на тема „Рациновото срце- порта највисока, куќа најширока„ 2021-2022

Почитувани ученици, По повод Патрониот празник на нашето училиште се објавува училишен литературен и ликовен конкурс на тема „Рациновото срце- порта највисока, куќа најширока„ Конкурсот […]

Освоено 3-то место на Андреа Николова на Интернационалниот детски фестивал “ŠTA SE PJESMOM SANJA” Goražde 2021

Ученичката од нашето училиште  Андреа Николова освои 3-то место од стручното жири на Интернационалниот детски фестивал “ŠTA SE PJESMOM SANJA” Goražde 2021, одржан во Горажде, […]

Набавка на две нови возила наменети за потребите на учениците и наставниот кадар на ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово од директорката Марина Бојковска

Благодарение на вложениот труд и заложбата на директорката на ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово, Марина Бојковска, се изврши набавка на две нови возила наменети за […]

Нашето училиште доби модерен кабинет по Хемија со средства од МОН

Во нашето училиште ООУ “Кочо Рацин”, Кратово  со средства од МОН е опремен кабинетот по Хемија. Нов и модерен инвентар кој е специјално дизајниран за […]

УСПЕШНА СОРАБОТКА СО НАШИТЕ ПАРТНЕРСКИ УЧИЛИШТА И ПО ЗАВРШУВАЊЕ НА ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ „ГЛАСОВИ“

Нашето училиште во август, 2021 година го заврши Еразмус+ проект „ГЛАСОВИ“ во кој учествуваа уште четири (4) партнер училишта од Полска, Германија, Чешка и Словачка. […]