ИЗВЕСТУВАЊЕ: Враќање на учебници, најдоцна до 10 Јуни, 2021 год. (четврток)

Почитувани ученици и родители, Ве известуваме дека најдоцна до 10 Јуни, 2021 год. (четврток), треба задолжително да се вратат учебниците што се користеа во учебната 2020/2021 година. Ве […]

Учество во проектот „Сајбер безбедност и заштита за стари лица и тинејџери“ – преку играта „Сајбер Лило“

    Ученици од ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово, под менторство на наставникот Даниел Тодоровски зедоа учество во проектот „Сајбер безбедност и заштита за стари […]

ФОТО: УСК КОЧО РАЦИН -КРАТОВО одржа пешачка тура до месноста Баба

По повод ,,Отворена училишна спортска недела,, УСК..КОЧО РАЦИН -КРАТОВО одржа пешачка тура до месноста Баба проект на ФУСМ, наставници Драги Иванов, Борче Спиридоновски, Кристина Младеновска. ПОВЕЌЕ […]

Прва онлајн средба во рамки на Еразмус+ проектот „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“

Во рамки на Еразмус+ проектот „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“, на 20 април, 2021 година (вторник) се оддржа првата онлајн средба на ученици и […]