[fblike]

По повод 8 април, по повод Меѓународниот ден на Ромите пред Музејот на град Кратово со почеток во 14:30 часот, се одржа настан на кој што учествуваа и ученици од нашето училиште ООУ „Кочо Рацин“  Кратово. Настанот содржеше информативна сесија за значењето на денот на 8 април, а потоа се продолжи со креативно творење во 3 групи:

  • креативно пишување,
  • сликање на платно и
  • изработка на скулптури

на теми релевантни за значењето на денот.  Делата беа изработени во графички дизајн и ќе бидат објавени во форма на дигитална изложба.

Повеќе информации, фотографии и видеа:

#rromassn

[fblike]

Напишете коментар