[fblike]

Ученици од нашето училиште ООУ „Кочо Рацин“ од Кратово заедно со своите ментори Љупчо Лазаровски и Габриела Николовска и Станче Спиридонова, учествуваше на натпреварот по математика  Кенгур 2024 и на државниот натпревар по физика. Се надеваме на високи резилтати и поголеми успеси.

Натпреварот Кенгур е натпревар кој по својата природна е ЛОГИЧКИ НАТПРЕВАР, односно натпревар во кој основа е МАТЕМАТИЧКАТА ЛОГИКА. Истиот има силно влијание врз многу дисциплини скоро во сите предмети.

[fblike]

Напишете коментар