[fblike]
Учениците од нашето училиште ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово учествуваа на литературниот натпревар во чест на патрониот празник на градот Кратово ,,Св. Ѓорѓи Кратовски”  организиран од Општина Кратово и Музеј На Град Кратово.
Општина Кратово ги награди трите највпечатливи литературни творби и тоа:
? I (прва) награда – Бојан Маневски
? II (втора) награда – Елена Николова
? III (трета) награда – Димитар Ивановски
Младите таленти ги прочитаа своите творби посветени на ,,Св. Ѓорѓи Кратовски”. Прекрасни зборови и искрени чувства инспирирани од величественоста на нашиот патрон.
Галерија:
[fblike]

Напишете коментар