[fblike]

На ден 15.3.2022 година во просториите на ООУ „Кочо Рацин“ Кратово се одржа  дисеминација на Еразмус+ мобилностите кои се одвиваа во јануари 2022г. во Португалија и Турција. Овие мобилности се дел  од  проектните активности на проектите „Нуркаме во дигитално изучување на јазик“ и „Учење англиски јазик преку драма и игри“. 

 

Учениците кои учествуваа во мобилностите изготвија презентации за своите искуства и знаења кои ги стекнаа за време на престојот во овие земји и истите ги споделија со останатите ученици. 

 

Исто така на учениците им се доделија и европас сертификати и сертификати за учество во проектот.

 

[fblike]

Напишете коментар