Ученици од ООУ “Кочо Рацин” од Кратово беа гости на работилницата “Домот на муволовката”

На 15 ноември, ученици од ООУ “Кочо Рацин” од Кратово гости и дел од работилницата “Домот на муволовката”. Децата ја поминаа патека на Петко и […]

ТРЕТА МОБИЛНОСТ ОД ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ „ЛИСТОВИ“ ВО ГЕРМАНИЈА

Во рамки на Еразмус+ проектот „ЛИСТОВИ“, во периодот од 06 до 10 ноември, 2023 година, во партнерското училиште од Атендорн, Германија се одржа третата мобилност […]

Учениците од ООУ”Кочо Рацин”-Кратово денес зедоа учество на Компиријада 2023

Учениците одУчениците од ООУ”Кочо Рацин”-Кратово денес зедоа учество на 7-ма гастрономска манифестација “Компиријада 2023” – Кратово Учениците од ООУ”Кочо Рацин”-Кратово учествуваа со 2 штанда од […]

Наставно-научна екскурзија – Посета на „Ботаничката градина“ во градот Скопје

На ден 17.10.2023 година од страна на наставниците по предметот Биологија, Нина Манева и  Географија, Даниела Пешева, беше организирана посета во „Ботаничката градина“ при Природно-Математичкиот […]

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА 2023-2024 ГОДИНА

Започна новата учебна година за сите ученици од основните и средните училишта. Традиционално првиот училишен ден започна во празнична атмосфера и со пригодна свеченост подготвена од вработените […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Започнато е пријавувањето за учество во мобилност во Германија

Се известуваат сите заинтересирани ученици од VI до IX одделние, кои солидно го владеат англиски јазик, дека можат да се пријават за учество во мобилност […]

Подарок таблет за Јована Давитковска IX одд. за освоена прва награда на државниот натпревар по географија

Ученичката Јована Давитковска од IX одделение од пу с. Крилатица по освоените први места од општинскиот и регионалниот натпревар по географија се пласира за учество […]